MONTAJ DETAYLARI

1- Kepli panel uygulamaları : Kepli panellerin ilk bakışta Smartpanel ile aynı mantıkta çalıştığı düşülebilir fakat panel üreticisi firmalar kendi formuna uygun kapaklar ürettiğinden yeni uygulamar için elverişlidir. Mevcut çatılarda eski panellerin sökülüp yenilenmesi ile sistem işler hale gelir, dolayısı ile ciddi maliyetler ortaya çıkmaktadır. Ayrıca mevcut kepli panel montaj şeklinde paneller yan yana birleştirilerek montaj edilir. Arasında su sızıntısına neden olabilecek boşluklar kalır. Kapak takıldıktan sonra herhangi bir şekilde yerinden çıktığında (rüzgar vs.) kaplamanın altındaki ortam risk altına girer.

2- Yanal binili panel uygulamaları: Yanal binili panellerin sorunları ise montaj sonrası bağlantı elemanlarının tamamı atmosfere açık bir şekilde kalmasıdır. Zamanla metalin çalışmasından ötürü genişleyen montaj deliklerinden su sızıntıları yaşandığı gözlenmiştir. Her defasında sürme izolasyon malzmeleri kullanılır fakat sorun palyatif olarak çözümlenmiş olur.

Smartpanel montaj detayları Smartpanel, yanal binili panelleri konstrüksiyona montaj ederken kullanılan özel bir kapak tutucu aparat ile vida detaylarını gizleyecek bir panel birleşim kapağı takılmasına olanak sağlar. Burada önemli olan, panel bağlantı elemanlarını öncelikli sudan ve atmosferik koşulllardan koruyan, vida kullanmadan (kapağı ve paneli delmeden) montaj edilebilen bir detay oluşturmaktır.

Smartpanel çalışma mantığı Özellikle sanayi yapılarının çatı örtülerinde ağırlıklı kullanılan malzemelerin başında yanal binili sandviç paneller gelir. Bu panellerin dezavantajı, paneli konstrüksiyona bağlayan elemanların atmosferik koşullarda açık halde kalmasıdır. Sıcak ve soğukta sürekli çalışan panelin üst ve alt metal katmanları daha rijit olan tesbit elemanın mevcut delik çapını sürekli genişletir. Buda zamanla su sızıntılarına neden olur. Eğer panelin üst sacını delmeden (çatıda her delik izolasyon açısından risk oluşturur.) bağlanabilen bir kapak ile bu bağlantı elemanları gizlenirse sorun kesin olarak çözülmüş olur.